> Müsli, kaše>Vločky rýžové BIO 250g

Vločky rýžové BIO 250g

Vločky rýžové BIO 250g

Vločky rýžové BIO 250g

Vločky rýžové. Může obsahovat stopy lepku.

Dostupnost: Skladem

8595016511272

29,00 Kč

Přidat do košíku

30 Ostatní výrobky ve stejné kategorii:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Více informací

Díky neutrální chuti se s rýžovými vločkami pokrmy dobře zahušťují, zjemňují a nastavují. Vločky jsou vyrobené z celozrnné rýže, jedná se vlastně o lisovanou rýži. Jsou velmi populární například v Indii, kde se z nich připravuje jídlo ve formě rychlého občerstvení.Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny. Jak udělat rýžový pudink? Použijete-li více rýže (v poměru 150 g rýžových vloček a 500 ml vody), vznikne po rozmixování hustá směs, do které stačí zavařit 40 g pudinkového prášku a 3 lžíce sladidla. Výsledkem je lehčí, méně hutná verze pudinku jemně pastelové barvy.                                                                                                                      SVÍTEK DO POLÉVKY Z RÝŽOVÝCH VLOČEK ,POLENTY A POHANKY:Ingredience (na 1 placku o průměru 23 cm)2 lžíce rýžových vloček,2 lžíce polenty,1 lžíce pohankové mouky (hladké či celozrnné),1 lžíce jáhlové mouky,140 ml vody,¼ lžičky psyllia (k dostání v lékárnách či zdravých výživách),2 kapky vinného či jablečného octa,špetka soli,několik lžic oleje na pečení (olivový, slunečnicový)Tip: Nutriční složení můžete obohatit o i 1 lžíčku mletého, zlatého lněného semínka, dýňových semínek, pažitky, bylinek apod.Postup: Ve vodě rozmíchejte psyllium a nechte je 3 minuty odstát, až zgelovatí. V misce smíchejte sypké přísady a zalijte je směsí vody a psyllia. Promíchejte, nechte 2-3 minuty odstát, až směs zhoustne. (Je hustší než na klasické palačinky.) Těsto nalijte na pánev s rozpáleným olejem a rozetřete pomocí silikonové stěrky do stran na tloušťku 3– 5 mm.Pečte na středním plameni. Těsto pozvolna vysychá, tuhne a tenčí se – při pečení se chová zcela jinak než těsto z pšeničné mouky. Proto až po 5 minutách zkuste, zda se okraje oddělují od povrchu pánve, těsto se totiž "odpeče" a patřičně ztuhne až po pěti minutách. Povrch těsta jde dobře upravovat do hladka i během pečení. Otáčejte, až když placka sama klouže po pánvi.Z každé strany se svítek peče zhruba 5 minut. Pak putuje na talíř – zde minimálně 3 minuty odpočívá.Chladnoucí až chladný se Vám bude lépe krájet na tenčí, cca 3 cm dlouhé nudle pěkně chlebové barvy.Nudle ze svítku uložte pod potravinářskou fóliii či utěrku. Do polévky nakrájený svítek vkládejte až na talíře před servírováním. Skladovat lze do druhého dne, nejlépe ale chutnají čerstvé.


                                                                                    




Parametry

  • Lepek - Ne
  • Bio - Ano
  • Vegan - Ano

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Napište svůj názor

Vločky rýžové BIO 250g

Vločky rýžové BIO 250g

Vločky rýžové. Může obsahovat stopy lepku.

Napište svůj názor